Afgelopen week viel mijn oog op een artikel in De Limburger, dat mij liet stilstaan bij het geweldige gevoel van vrijheid en ondernemerscreativiteit als ondernemer.

Een onderzoek van bijna 10.000 werknemers in 8 Europese landen wijst uit dat steeds minder werknemers geloven in een baan voor het leven. De belangstelling voor zelfstandig ondernemerschap en freelancen wordt steeds groter, omdat het de werktevredenheid vergroot, maar ook door de mate van flexibiliteit en zelfstandigheid in het werk en daarnaast ook nog eens een goede balans tussen thuis en werk.

Medewerkerstevredenheid combineren met de kracht van vernieuwing

Ook binnen de bedrijven zorgen tevreden medewerkers voor goede resultaten, winst en groei. Maar is tevredenheid van medewerkers alleen afdoende voor een bloeiend business? Zeker niet. Tevredenheid in combinatie met vernieuwing zorgt voor de dynamiek en vooruitgang van het bedrijf. Met name deze combinatie verhoogt de veerkracht van de organisatie.

Medewerkers vaardigheden zoals initiatief, motivatie, productiviteit, creativiteit en het managen van het eigen werk, in één woord samengevat: persoonlijk leiderschap, zijn belangrijke factoren daarin.

De ondernemersmindset van werknemers bevrijden

De cruciale eigenschap voor vernieuwing is ondernemerschap, en deze wordt steeds belangrijker. Dit is ook wat in het onderzoek naar voren is gekomen: werknemers verwachten in de komende tijd binnen hun eigen werk meer met de mentaliteit van een ondernemer aan de slag te moeten.

Als je vele jaren op een ‚werknemers‘ manier hebt gewerkt, in een vast kader van richtlijnen, procedures, bevoegdheden en controle met weinig ruimte om zelf te ondernemen, dan is een shift in mindset nodig, om ondernemend te denken en te handelen. Zodra de ondernemers mentaliteit bevrijd is, kan de werknemer zijn ondernemers vaardigheden verder ontwikkelen en ontplooien.

Wat betekent dit voor bedrijven, als steeds meer werknemers uitkijken naar betere mogelijkheden om waarde te creëren vanuit hun persoonlijk leiderschap bij bedrijven, of om te ondernemen door een eigen bedrijf op te starten of als freelancer door te gaan?

Er zullen bedrijven zijn die winnen, en bedrijven die verliezen.

Hoe herken je winnende bedrijven?

Winnende bedrijven hebben niet alleen maar tevreden medewerkers, zij hebben ondernemende medewerkers met de juiste mindset en de juiste vaardigheden.
Winnende bedrijven bevrijden de innovatiekracht van hun medewerkers en krijgen vernieuwing terug op alle gebieden.

Wie gaat in jouw organisatie nieuwe werkmodellen, verdienmodellen, organisatiemodellen en business kansen uitvinden en doorzetten?
Winnende bedrijven zijn ondernemende organisaties!

Wil je weten hoe je hier bij jouw bedrijf mee kunt starten neem dan contact met ons op via 06 23 575 005 of info@innovatiefabriekzuid.nl.
Of neem deel aan onze masterclass op 30 maart!