Op LinkedIn zie ik ze het meest verschijnen. Allerlei artikelen hoe generatie Y, geboren tussen 1981 en 1995, en generatie Z, geboren tussen 1995 en nu, te bereiken ofwel binnenhalen. Studies, opiniestukken; allerlei documenten passeren de revue. De vraag aan de basis zou volgens mij moeten zijn: Wat ga je doen als je deze generatie binnen hebt? In de woorden van koning Robert Baratheon van Games of Thrones: “I swear to you, sitting a throne is a thousand times harder than winning one.” aldus Georde R. R. Martin. En ik geloof hem.

Op naar de toekomst?
In een tijd waarin startups als paddenstoelen uit de grond schieten, ben ik altijd benieuwd wie er blijft bestaan. De organisaties die een lange periode blijven bestaan, zijn de  bedrijven die de juiste keuzes hebben gemaakt. Zij zijn op de een of andere manier continu bezig met innoveren, bewust of onbewust. Dit kan zijn door een ander business model, maar meer dan eens door nieuwe mensen. Nieuwe mensen waaien meer dan eens mee met een frisse wind en leveren zo een bijdrage aan de innovatiekracht van je bedrijf.

Maar… ben jij klaar voor de toekomst en de daarbij behorende veranderingen? Met tools zoals het Business Model Canvas kun je uitstekend overzicht behouden van wat er gebeurt en waar bepaalde scenario’s naar toe kunnen leiden.

We weten allen: innovatie is cruciaal in deze tijd.
Innovatiekracht kun je uit nieuwe medewerkers halen, maar natuurlijk ook uit je vertrouwde team. Mensen die zich op dagelijkse basis inzetten voor je bedrijf. Zij kennen het DNA van het bedrijf. Externe adviseurs zijn, zoals de naam al zegt, extern. Een advies vanuit een momentopname. Maar wat zou er kunnen gebeuren als jij de tools voor innovatie aan je eigen medewerkers geeft?

Één en één maakt twee.
Als jouw organisatie gaat voor futureproof business, als innovatie de boventoon voert, dan komt generatie Y en generatie Z vanzelf naar je toe. Zij zoeken namelijk een plek voor gedrevenheid en ideeën. En dat is precies waar je met het programma van InnovatieFabriek Zuid aan kunt werken.

In 100 dagen zorgen wij dat de stam van je organisatie (= 10% van je organisatie) klaar is om het bedrijf te versterken door innovatiekracht van binnenuit. Ook de persoonlijke ontwikkeling, een zeer hot item bij de volgende generaties, komt hier volledig aan bod. We creëren hiermee o.a. ambassadeurs voor je eigen organisatie. En daarmee maken we de cirkel rond en komt generatie Y en Z vanzelf naar je toe: futureproof business, ruimte voor innovatie, gedrevenheid en ideeën.

Dat maakt het bewaken van de troon alweer een stuk makkelijker. Weliswaar zou George R. R. Martin niet verder zijn gekomen dan twee boeken. Ik ben ervan overtuigd dat jullie ook nog ander leesvoer of series kunnen vinden om tot rust te komen als het bedrijf zich prima kan redden in deze tijden!